Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wrażenia po filmie NM
Autor Wiadomość
alisee Offline
Moderator

Ilość postów: 47
Reputacja: 0
Wrażenia po filmie NM
Jak powyżej, dzielimy się wrażeniami po filmie.

Ja już odrazu podzielę się swoimi ; P

Wyczekiwałam NM z wielką niecierpliwością. Gdy doszłam już do kina w dzień premiery, siedziałam jak na szpilkach.
Film po pierwszym razie na świeżo, mnie rozczarował.
Spodziewałam się więcej.
Uczucia były przedstawione w dość płytki sposób, skróconych/wyciętych scen pewnie z milion, bardzo mi tego 'czegoś brakowało'.
Jednak gdy wybrałam się po raz drugi do kina, to spodobał mi się bardzo.
Co prawda są nadal rzeczy, które mnie denerwują, jak np. muzyka, która jest piękna, ale moim zdaniem nie trafiona co do scen.
Jednak gra aktorów była naprawdę dobra. Szczególnie Taylor, który zaskoczył mnie najbardziej.
No dobra, tyle bo już się rozpisałam.
Czekam na wasze wrażenia! Smile

[Obrazek: 13zsmqq.jpg]
01-07-2010 09:14 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Laureniaa Offline
Lestat's Queen

Ilość postów: 154
RE: Wrażenia po filmie NM
Ja miałam iść na premierę, ale zachorowałam więc zobaczyłam go tydzień po.
Byłam w sali okupowanej przez rozwrzeszczana trzynastolatki.
Film nie był wybitnym dziełem, ale na pewno lepszy od Zmierzchu.
Kris nauczyła się zamykać usta, a Taylor odwalił kawał niezłej roboty. Fakt, że dużo wycieli, ale tak jest zawsze przy ekranizacji książki.
01-07-2010 10:57 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Fresh Offline
Member

Ilość postów: 60
Poszłam do kina dzień po premierze, wielki bum. Mało osób było, ogólnie rodzinna atmosfera, tylko parę pisków, kidy Jake zdejmował koszulkę.
New Moon na pewno bardziej mi się spodobało od Zmierzchu. Bardziej dopracowany film, Kristen faktycznie ukryła uzębienie, ogólnie było o niebo lepiej. Zdjęto filtry z kamery, dzięki czemu wszystko wygląda naturalniej... Taylor faktycznie zagrał bardzo dobrze, choć Edward w swoich scenach też był dość przekonujący.
Do domu wróciłam zadowolona i mam nadzieję, że Eclipse będzie jeszcze lepsze Wink
01-09-2010 05:11 PM
Cielowa Offline
Moderator

Ilość postów: 151
Reputacja: 2
Jak dla mnie to już pierwsza część była lepsza. W drugiej nie było ani fajnej muzyki, ani czegoś co by przykuło. Słabo im wyszedł i się zastanawiam dlaczego takie wysokie ma oceny w rankingach. Jedyną sceną, która mi się podobała była Volterra. Bo podobała mi się charakteryzacja Jane. Ogólnie wampiry słabo były ucharakteryzowane, zwłaszcza Cullenowie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-09-2010 07:01 PM przez Cielowa.)
01-09-2010 07:00 PM
Renesmee Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 31
Wczoraj miałam okazję zobaczyć New Moon. Przyznam, że film jest bardzo ładnie "oprawiony". Jest bardziej czytelny niż Twilight.
Rewelacyjna rola Kristen! Były sceny akcji, miejsce na wzruszenie się oraz na śmiech.
Najlepszy moment filmu? Volterra!
Nie mogę doczekać się kolejnej ekranizacji, i liczę na to, że będzie jeszcze lepsza niż poprzednie Wink
01-26-2010 10:50 PM
Natasza0 Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 4
Jak dla mnie New Moon jest troszkę gorszy niż Twilight. Pierwszą część mogłam oglądać codziennie i nie nudziła mi się, drugą obejrzałam dwa razy i nie wciągnęła mnie tak. Ale i tak dwie części są moim zdaniem bardzo fajne i także nie mogę się już doczekać Eclipse Smile

kliknij Tongue
05-01-2010 09:05 AM
Cielowa Offline
Moderator

Ilość postów: 151
Reputacja: 2
Zgadzam się z użytkowniczką powyżej Wink
Pierwsza część bardziej wciągnęła. Może dlatego, że to było coś nowego. Ale może i dlatego, ze lepiej była zrobiona. Tu można się posprzeczać troszkę. Ale tego robić nie będziemy lepiej.
A na trzecią część chyba wszyscy czekamy niecierpliwie.
05-01-2010 10:59 AM
Dobrzańska Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 27
A dla mnie jak najbardziej ok, widziałam w kinie jakiś czas temu. ale nie mogłam za bardzo skupić się na filmie bo obok mnie siedział chłopak i za wszelką cenę chciał mnie przytulić. A ja się nie dawałamBig Grin ale film był fajny, napewno jeszcze nie raz obejrzę na kompie.

Z chmurami sobie radzę, ale nie mogę walczyć z zaćmieniem.

Av - Joseph Gordon-Levitt Heart
07-30-2010 05:05 PM
Dominika992 Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 19
Ja trochę byłam rozczarowana, bo jednak oczekiwało się trochę więcej... niby soundtrack był fajny... akcja w sumie też, ale jednak mi czegoś brakowało... i to Volturi... takie sztuczne. No tak jak powyżej uważam, że 1 część była lepsza ;D
08-03-2010 10:30 PM
Odpowiedz 

Skocz do: