Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propozycje ulepszenia forum
Autor Wiadomość
Laureniaa Offline
Lestat's Queen

Ilość postów: 154
Reputacja: 0
Propozycje ulepszenia forum
Założyłam temat, bo nie za bardzo wiedziałam gdzie się wypowiedzieć.

Jest subforum dla twórczości, a możnaby zrobić jeszcze dla tłumaczeń. Bo jest dużo wspaniałych opowiadań, ale z wercjach obcojęzycznych. Ja np. wolę tłumaczyć niż pisać własne opowiadania.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-08-2010 08:55 PM przez Laureniaa.)
01-07-2010 11:02 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Patmistro Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 2
RE: Propozycje ulepszenia forum
Skoro juz propozycje ulepszenia, to proponuje zmienic wyglad forum, pododawac jakies rangi to zawsze lepiej i zrobic jakis banner Smile
01-07-2010 11:09 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
lucas Offline
Administrator

Ilość postów: 14
Witaj
Niedługo pojawią się nowe rangi, oraz banery (może ktoś chciałby je zrobić ? Smile ).
Odnośnie wyglądu, to kwestia do dyskusji Smile
01-08-2010 07:47 PM
alisee Offline
Moderator

Ilość postów: 47
Co do bannerów, to ja niestety się w tym nie odnajduję, ale z czasem może pojawi się tu ktoś kto by się tego podjął.
Co do wyglądu natomiast, to równiez byłabym za zmieniem wyglądu ogólnego forum.

[Obrazek: 13zsmqq.jpg]
01-08-2010 08:47 PM
Cielowa Offline
Moderator

Ilość postów: 151
Reputacja: 2
Sądzę, że przydało by się również sb. Teraz nie jest aż tak bardzo potrzebne, ale z czasem gdy użytkowników przybędzie ułatwiłoby ono kontakt.
01-08-2010 08:53 PM
Fresh Offline
Member

Ilość postów: 60
Faktycznie, banner by się przydał, zmiana stylu forum także.
Oprócz tego można by rozszerzyć "Twilight Wszystko na temat serii "Twilight"!" o podforum "Postacie". Skoro są "Aktorzy", więc to też byłoby wskazane.
Dodatkowo zmienić napisy w pasku tytułowym na stronie głównej tak, aby miały na początku wielkie litery.
Co do banneru... Administracja mogłaby określić swoje wymagania, podać kolorystykę, może jakieś obrazki, wielkość... Wtedy więcej osób chciałoby się zgłosić do zrobienia (nawet ja bym pomyślała Wink )... Kiedy grafika będzie gotowa, będzie można pomyśleć o jakiejś wymianie, np. z grami RPG.
01-10-2010 02:33 PM
BigBadWolf'sGirl xD Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 2
Ja bym dodała tu ChatBox bo jakoś nie widzę może jestem ślepa i mam taki fajny pomysł tylko nie wiem gdzie to podstawić. Spotkałam się kiedyś z czymś takim że członkowie forum wymyślali sobie postacie bądź wcielali się w postacie z filmu i jako one pisali wspólnie opowiadania na forum w specjalnym dziale w specjalnie rozpoczętych wątkach. Założone były wątki z wieloma miejscami tak jak tu mogły to być np.: Forks, La Push, Dom Cullenów, Dom Belli, Dom Jacoba, Plaża w La Push itd. mam nadzieję że wiecie mniej więcej o co mi chodzi. W każdym razie coś takiego sprawiło że coraz częściej i coraz więcej użytkowników dołączało i odwiedzało forum Wink Był tam też temat postacie gdzie każdy opisywał swoją postać

Imię - imię lub imię i nazwisko postaci.
Wiek - wiek postaci.
Pochodzenie - miejsce, z którego pochodzi. Można też podać obecne miejsce zamieszkania.
Zdolności - Co dana postać umie. Bez nadmiaru, by postać nie była zbyt przypakowana.
Charakter - Cechy charakteru postaci.
Co lubię - Czyli hobby naszej postaci, czy też co lubi, co go fascynuje etc.
Czego nie lubię - Czyli to, czego nasza postać nie lubi.
Zajęcia - Czyli czym obecnie postać się zajmuje.
Partner - Chłopak/Dziewczyna postaci. Jeśli nie ma, pozostawić puste, wpisać brak, postawić kreskę bądź po prostu nie pisać punktu.
Rodzina - Czyli wszelkie powiązania rodzinne postaci.
Zdjęcie/opis - Można zamiast punktu " fotka " napisać " opis " i zamieścić opis. Można też zamieścić zdjęcie, rysunek postaci - obraz, który oddaje jej wygląd.
(To było ściągnięte z mojego bloga)

W ten sposób moglibyśmy dalej ciągnąć zmierzchową historię sami z nowymi postaciami itp. itd. Big Grin

[Obrazek: taylorwolfiibydestiny01.jpg]
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-18-2010 06:57 AM przez BigBadWolf'sGirl xD.)
07-18-2010 06:44 AM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Laureniaa Offline
Lestat's Queen

Ilość postów: 154
wiem o co Ci chodzi, ale nie wiem czy by wypaliło - dużo roboty i pilnowania.

Proponuję, żeby wprowadzić do regulaminu punkt o niereklamowaniu własnych blogów/chomiów na forum. Chyba że stworzymy osobny dział na reklamy.
08-03-2010 08:44 PM
Odpowiedz 

Skocz do: