Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Intruz
Autor Wiadomość
Cielowa Offline
Moderator

Ilość postów: 151
Reputacja: 2
Intruz
Jeżeli mowa o twórczości tejże pisarki dziwnym by było pominięcie takiego dzieła jak Intruz.
książka według mojego zdania jest napisana zupełnie innym stylem niż saga. Bardziej dojrzała, dotykająca problemy, pisana z perspektywy kobiety. Dorosłej kobiety. Osobiście czytając ja oczekiwałam czegoś w stylu cyklu Zmierzch. I miałam miłe zaskoczenie ponieważ po przeczytaniu stwierdziłam, że dzieło przewyższa sagę. W Intruzie wszystko przeżywa się razem z bohaterami. Ich problemy, porażki... Książka zmusza wręcz czytelnika do refleksji nad tym co się dzieje.
Ulubiony cytat?
"- Przez wszystkie te tysiąclecia ludziom nie udało się rozgryźć zagadki, jaką jest miłość. Na ile jest sprawą ciała, a na ile umysłu? Ile w niej przypadku, a ile przeznaczenia? Dlaczego związki doskonałe się rozpadają, a te pozornie niemożliwe trwają w najlepsze? Ludzie nie znaleźli odpowiedzi na te pytania i ja też ich nie znam. Miłość po prostu jest albo jej nie ma. Mój żywiciel kochał żywiciela Curta i ta miłość przetrwała nawet wtedy, gdy umysły zmieniły właścicieli."
01-08-2010 04:58 PM
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Laureniaa Offline
Lestat's Queen

Ilość postów: 154
Reputacja: 0
RE: Intruz
Intruz jest książką ciekawą, ale dopiero jakoś po setnej stronie.
Początek był konieczny, ale był nudny. Moje koleżanki, które czytały Intryza zgadzają się ze mną.
Książka jest dojrzalsza od Zmierzchu i chwała pani Meyer za to.
01-08-2010 05:50 PM
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
alisee Offline
Moderator

Ilość postów: 47
A więc (choć nie zaczyna się tak zdania), żałuję, bo dziś miałam ją już w ręku i chciałam kupić, jednak w ostateczności zdecydowałam się na inną książkę.
Nie zniosłabym kolejnej 'sagowej' książki, a myślałam że Intruz właśnie taki jest.
No ale co się odwlecze to nie uciecze Smile na pewno zakupie skoro jest lepsza.

[Obrazek: 13zsmqq.jpg]
01-08-2010 08:09 PM
Fresh Offline
Member

Ilość postów: 60
"Intruz" to powieść na pewno doroślejsza i poważniejsza. Przedstawia w sobie problem wielkiej miłości, która mimo wszystko musi trwać. Sięgnęłam po nią całkiem niedawno.
Zgadzam się ze stwierdzeniem, że na początku było troszkę nudna, ale cieszę się, że jakoś to przetrwałam i dobrnęłam do głównej fabuły. Mam nadzieję, że Stephanie Meyer napisze drugą część, bardzo na nią czekam.
01-09-2010 12:42 PM
Vampires Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 8
Ja jeszcze nie czytałam Intruza, ale w najbliższym czasie mam zamiar przeczytać ;D
Koleżanki mówiły mi, że podobno fajna książka i w końcu to książka Mayer to trzeba czytać ;d
Mam nadzieję, że doroślejsza od zmierzchu ;d
01-18-2010 01:06 PM
calif Offline
Administrator

Ilość postów: 38
Ja także nie czytałem, ale wiele o tym słyszałem i słyszę coraz więcej. Smile
01-18-2010 09:54 PM
Iza321 Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 2
Czytałam i generalnie polecam, choć nie zachwyca tak jak Zmierzch i zgodzę się z tym, że jest bardziej "dorosła"
08-09-2010 01:06 PM
Bella_305 Offline
Junior Member
**

Ilość postów: 13
Przeczytałam Intruza w poprzednie wakacje Smile Ozywiście polecam. Choć początek wydawał mi się nudny Smile Jednak później książka robi sie ciekawa Smile
08-14-2010 10:10 AM
Odpowiedz 

Skocz do: